Unsupported language (hu_HU), contact the server's administrator!
Available languages:
Átadták a Gustav Wolf drótgyárat Miskolcon - Hírek - Invest in Miskolc

Ipari infrastruktúra

Kutatás-fejlesztés infrastruktúra

Fejlesztési projektek


    A jelenleg zajló városi fejlesztési projektek mellett számos, befektetői érdeklődésre számot tartó nyílt projekttel várjuk Önöket.

    Az Avas szálló bemutatása

Hírek

Átadták a Gustav Wolf drótgyárat Miskolcon

Péntek délben, ünnepélyes keretek között átadták adták át a német Gustav Wolf cégcsoport miskolci drótgyárát. Az ünnepségen beszédet mondott Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Kriza Ákos polgármester is, akik a munkahelyteremtés jelentőségét, az ezzel kapcsolatban tett országos, illetve helyi erőfeszítéseket hangsúlyozták, örömüket fejezve ki, hogy a nemzetközi gazdasági élet ilyen rangos szereplője hajt végre példaértékű beruházást Miskolcon.

 

Ernst Wolf, a cégcsoport ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy 125 éves vállalatuk az elmúlt években elsősorban Ázsiában és Afrikában fejlesztett. A miskolci beruházást egyfajta európai nyitásnak is szánják, jelezve, hogy a nehézségek ellenére is bíznak az európai gazdaság jövőjében.

A Gustav Wolf GmbH a világ vezető beszállítói közé tartozik a gumiabroncs-, felvonó-, és darugyártó tevékenységeket folytató vállalkozások számára is. A minőségéről, precizitásáról ismert vállalat többek között Franciaországban, Indiában, Kínában és Dubaiban is rendelkezik gyártóbázisokkal.

A cégcsoport vezetése 2011 tavaszán írt alá szerződést a miskolci önkormányzattal. Mintegy két hektár területet vásároltak meg a Mechatronikai Ipari Parkban, ahol elindították új, európai gyáregységük beruházását. A februárban alapított Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. profiljában drótkötél-, valamint kábel és drótipari gépek, berendezések gyártása szerepel.

A kivitelezés az elmúlt év novemberében kezdődött és - mint a felszólalók is hangsúlyozták - viszonylag rövid idő, tíz hónap elteltével már a gyáravató ünnepséget is sikerült megtartani. A mintegy háromszáz milliós ipartelepítési projekt az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.A pénteki ünnepi rendezvényen a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. kétezer-négyszáz négyzetméter nagyságú, könnyűszerkezetes gyártócsarnokát, és az azt kiszolgáló irodát valamint szociális helyiségeket adták át.

Mint elhangzott, az üzemcsarnokba folyamatosan telepítik be a gyártáshoz szükséges gépeket, gépsorokat, a beüzemelés befejezését követően, rövidesen a tényleges gyártási tevékenység is megkezdődik. Ernst Wolf tájékoztatása szerint Miskolcon elsősorban vékony, nagy szakítószilárdságú drótköteleket szeretnének gyártani, amelyre jelentős felvevő-piac mutatkozik. A termelés igazi felfutását a 2012-14 közötti időszakra tervezik, 6-10 millió eurós árbevétellel.

vissza az előző oldalra